Ram can do a piece of work in 50 days. He alone worked at it for 20 days and then Lakshman completed alone the rest work in 30 days. In how many days, they will complete the whole work, working together?

Efficiency of Ram = 100/50 = 2% Work done by Ram in 20 days = 20/50 × 100 = 40% Remaining work = 60% Efficiency of Lakshman = 60/30 = 2% Therefore, required number of days = 100/(2+2) = 100/4 = 25 days

- A man, a woman and a girl can together complete a piece of work in 60 days. If 10 men can do it in 16 days and 8 girls can finish it in 30 days, how long will 4 women take to complete the work?
- X can do a piece of work in 25 days. He worked at it for 10 days and then Y finished it in 24 days. In how many days can X and Y together finish the work?

- A work can be completed by ‘A’ and ‘B’, alone in 10 days and 15 days, respectively. Find the number of days taken by ‘C’ to complete the same work alone if ‘A’, ‘B’ and ‘C’ together can complete the whole work in 3 days.
- Ram can do a piece of work in 12 days and Shyam can do the same work in 16 days. They both started work together, Ram left 2 days before the completion of work. Then the total work is completed in how many days?
- A does 1/2 work and B does 3/4 work in the same time. Difference between number of days taken by A and B to work alone to complete the work individually is 4 days. How many days will B take to complete the work?
- A, B and C can complete the whole work in 20 days. A starts the work and works for ‘x’ days while B and C complete the remaining 3/5 of the work in 15 days, then find the value of ‘x’.
- ‘A’ can do a piece of work in 15 days. ‘B’ can do 70% of the same work in 20 days. If they work together for the entire time and get paid Rs.1220, then find the share of ‘A’.
- P and Q individually can complete the work in 36 days and 54 days respectively. If the time taken by R alone to complete the work is 1.25 times the time taken by P and Q together to complete the work, find the time taken by R to complete the work while working alone.
- P and Q together can do a piece of work in 30 days, Q and R together can do it in 20 days. P starts the work and works on it for 5 days, then Q takes it up and works for 15 days. Then, R finishes the remaining work in 18 days. If R works alone, how many days he will take to complete the work?
- ‘A’ and ‘B’ together can complete a work in 8 days, while ‘B’ and ‘C’ together can complete the work in 10 days. If ‘B’ takes 5 days to complete the work alone then find the time taken by all three together to complete 57.5% of work.

More Time and work Questions

×