• Question

      Read the following data carefully and answer the following questions: A bakery shop bakes two types of cookies- Chocolate and Butter in given four days. Sunday: Total number of Chocolate cookies baked is 25. Monday: Chocolate Cookies baked was X% more than as compare to Sunday. Tuesday: Chocolate cookies baked were 50% more than as compare to that Monday. Wednesday: Chocolate cookies baked were 100. Total number of Chocolate cookies baked in all four days was 250. Butter cookies baked in these four days were Y% less than that on each day. Total Butter cookies baked were 50.

      Find the ratio between total Chocolate cookies baked on Sunday and Monday together to Butter cookies baked on Monday and Tuesday together.

      A 1:3 Correct Answer Incorrect Answer
      B 2:1 Correct Answer Incorrect Answer
      C 3:1 Correct Answer Incorrect Answer
      D 1:2 Correct Answer Incorrect Answer
      E None of these Correct Answer Incorrect Answer

      Solution

      Number of Chocolate cookies baked on Monday and Tuesday = 250 – (25 + 100) = 125 On Tuesday Chocolate cookies baked were 50% more than as compare to that Monday. Ratio of Chocolate cookies baked on Monday to Tuesday = 2:3 So, 5 ------ 125 => 2 ------ 50 => 3 ------- 75 Number of Chocolate cookies baked on Monday = 50 Number of Chocolate cookies baked on Tuesday = 75 Butter cookies baked in these four days were y% less than that on each day and total Butter cookies baked were 50. => 250 – 50 = 200 => y% = (200/250) × 100 = 80% On Monday Chocolate Cookies baked were x% more than as compare to Sunday. => x% = [(50 – 25)/25] × 100 = 100% Number of Butter cookies baked on Sunday = 20% of 25 = 5 Number of Butter cookies baked on Monday = 20% of 50 = 10 Number of Butter cookies baked on Tuesday = 20% of 75 = 15 Number of Butter cookies baked on Monday = 20% of 100 = 20 Total Chocolate cookies baked on Sunday and Monday together = 25 + 50 = 75 Total Butter cookies baked on Monday and Tuesday together = 10 + 15 = 25 Required ratio = 75:25 = 3:1

      Practice Next
      ×
      ×