Work efficiency of Chacha and Bhatija are in the ratio of 3 : 1. They working together to do a piece of work and completed the work in 24 days. Now in how many days the total work be finish if Chacha working alone?

Work efficiency of Chacha : Bhatija = 3 : 1 Total work done = 3 + 1 = 4 units then Total work done = 4 × 24 = 96 units Required time = 96/ 3 = 32 days

- P can do a piece of work in 20 days, Q can do the same piece of work in 24 days while R can do it in 30 days. They started working together but after 4 days ‘P’ left the work and the remaining work was completed by Q and R together. Find in how many days the remaining work will be completed?
- ‘A’ alone can do some work in 12 days. ‘B’ and ‘C’ together can do the same work in 6 days. If ‘B’ is half as efficient as ‘A’, then find the time taken by ‘C’ to complete the work alone.
- ‘A’ can do a piece of work in 20 days. ‘B’ can do 80% of the same work in 30 days. If they work together for the entire time and get paid Rs.1610, then find the share of ‘A’.
- X men can complete the piece of work in 38 days and (X + 40) men can complete the same work in 16 days less than that of days taken by X men. Find the value of X.
- A, B and C alone can complete a work in 18, 32 and 24 days respectively. All of them started working together but after 3 days from start A left the job and after 5 more days B also left the job. So for how many days did C work?
- ‘n’ men working 16 hours a day can complete a work in 10 days while (2n – 4) men working 10 hours a day can complete the same work in 9 days. In how many days can (n + 6) men working 12 hours a day complete the same work?
- A isfive times as efficient as B and can finish a piece of work in 36 days less than B. B can finish this work in how many days?
- P and Q individually can complete the work in 36 days and 54 days respectively. If the time taken by R alone to complete the work is 1.25 times the time taken by P and Q together to complete the work, find the time taken by R to complete the work while working alone.
- A work can be completed by ‘A’ and ‘B’, alone in 12 days and 18 days, respectively. Find the number of days taken by ‘C’ to complete the same work alone if ‘A’, ‘B’ and ‘C’ together can complete the whole work in 4 days.
- Chacha and Bhatija can complete a work in 48 days. In how many days Chacha alone does the 2/3
^{rd}of the total work if they start working together after 40 days Chacha left the work, work is completed in 52 days.

More Time and work Questions

×

×