The average daily income of a daily wage worker, in the month of November is Rs. 200. If his average income on 1st 13 days of the month is Rs. 60 and on last 15 days of the month is Rs. 120, then find his average income on remaining three days of the month.

His total income in the month = 30 × 200 = Rs. 6000

His income of 1st 13 days = 13 × 60 = Rs. 780

His income in last 15 days = 15 × 120 = Rs. 1800

Therefore, his income in the remaining two days = 6000 – (780 + 1800) = Rs. 3420

Required average = (3420/3) = Rs. 1140

- The average weight of lsquo;xrsquo; persons is 33 kg. The average weight of (x ndash; 16) women is 45 kg, the average weight of (x ndash; 30) children is 40 kg, and the average weight of (x ndash; 33) men is 40 kg. Find the value of lsquo;xrsquo;, if total person is the sum of men, women and children.
- The average of twelve numbers is 45.5. The average of the first four numbers is 41.5 and that of the next five numbers is 48. The 10
^{th}number is 4 more than the 11^{th}number and 9 more than the 12^{th}number. What is the average of the 10^{th}and 12^{th}numbers? - The average height of each student in a class of 20 students is 125 cm. If 10 new students joined the class, then the average height of the each student in the class increases by 11 cm. Find the average height of 10 new students who joined the class.
- The average age of a class was 16 years. 8 new students with an average age of 12 years joined the class. So, the average age of class decreased by 1 year. The original number of students in the class was:
- The average age of a class of 27 girls is 18 years. If 3 new girls having average age of 8 years join the class, then the average age of the class becomes:
- The average expenditure of a man for the first 4 month is Rs.5000 and for the next 8 months is Rs.8000. If he saves 12000 in that year then find his average monthly income.
- 2 years ago, the average age of the family of 3 members is 13 years. A baby is born now; the average age of the family is same as before. Find the age of the baby?
- In an examination, the average marks obtained by the students is 40. After correcting the quantitative mistakes, the average of 50 students is reduced to 30 from 40 and the overall average of the student is reduced to 35. Then find the total number of students who participated in that examination.
- The average age of A and B is 21 years. If A is to be replaced by C, the average would be 20 years. The average age of C and A is 22 years. Find the age of A.
- Of the four numbers, whose average is 75, the first is one-fourth of the sum of the last three. The first number is

More Average Questions

×