Question
Read the following group of statements and choose the
best inference/s which can be deduced from the argument given below. Β The argument on the power of βlessβ obviously had lessons for the Anthropocene, the age of human impact on earth. The economic logic of βmoreβ is now entrenched around the world- consuming is a duty. This has improved life-chances around the world, but βjust because more has made things better does not mean less cannot.β The planet has finite resources, and continuous progress depending on farm land, water and fossil fuels is not a real possibility.Β I. People are obsessed with the concept of βmoreβ rather βlessβ. II. Human impact on the earth has increased life-chances around the world. III. Consumption of resources will lead to scarcity in the near future of finite resources.ΒSolution
The main contention of the passage implies that humans have impacted the Earth by using its finite resources and are always obsessed with rigorous consumption. Moreover, they are obsessed with more and more usage of these finite resources, and therefore it is an implication of βmoreβ rather than βlessβ. More consumption of finite resources definitely will lead to scarcity in the near future and therefore both I and III can be clearly inferred from the passage. Statement II however lacks direct evidence and therefore can be rejected as inference. Hence, Option A is the correct answer.
Select the option that is related to the third term in the same way as the second term is related to the first term.
Bat : Cricket :: Stick : ________
If the sign βΓβ is interchanged with βΓ·β and βββ is interchanged with β+β, then what will be the value of the expression below?
...Study the given pattern carefully and select the number that can replace the question mark (?) in it.
(3, 9, 2)
(8, 6, 8)
(5, 3, ?)...
If β+β means βββ, βββ means βΓβ, βΓ·β means β+β, βΓβ means βΓ·β, then what is the value of the following expressio...
Which number will replace the question mark (?) in the following number series?
3, 7, 22, 45, 136, ?, 820
How many squares are there in the given figure?
If T means to 'substract', U means to 'divide, D means to 'multiply' and B means to 'add', then what is the value ofΒ 13 T 26 U 13 D 24 B 7?
Statements: Some lipsticks are foundation. All foundation is brown. Some brown are highlighters.
Conclusion I: Some lipsticks are brown.
...'β' stands for '+', 'β' stands for "β", 'β' stands for 'Γ·', 'β' stands for 'x', '^' stands for '=', then which of the following alternatives ...
In a certain code language, 'CHILD' is written as β6169248' and 'GUEST' is written as '142153840'. How will 'BOOK' be written in that language?