Question
Read the following group of statements and choose the
best inference/s which can be deduced from the argument given below. Ā The argument on the power of ālessā obviously had lessons for the Anthropocene, the age of human impact on earth. The economic logic of āmoreā is now entrenched around the world- consuming is a duty. This has improved life-chances around the world, but ājust because more has made things better does not mean less cannot.ā The planet has finite resources, and continuous progress depending on farm land, water and fossil fuels is not a real possibility.Ā I. People are obsessed with the concept of āmoreā rather ālessā. II. Human impact on the earth has increased life-chances around the world. III. Consumption of resources will lead to scarcity in the near future of finite resources.ĀSolution
The main contention of the passage implies that humans have impacted the Earth by using its finite resources and are always obsessed with rigorous consumption. Moreover, they are obsessed with more and more usage of these finite resources, and therefore it is an implication of āmoreā rather than ālessā. More consumption of finite resources definitely will lead to scarcity in the near future and therefore both I and III can be clearly inferred from the passage. Statement II however lacks direct evidence and therefore can be rejected as inference. Hence, Option A is the correct answer.
- In the following questions, sentences are given with blanks to be filled in with the appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question...
The Federal Reservesās statement came _____ the two day policy meet where the central bank ________ key policy rates unchanged but _________ to begin...
The advanced facility would offer an open work environment and ecosystem of ___________ collaboration.
I. To everything there is a ________.
Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā II. The first _________ of the show did really well.
Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā III. _______...
Fill in the blanks in the following sentences with the help of given options.
In the summer season, the mango tree ______fresh fruit.
Select the option to complete the sentence most logically and appropriately.
the sky clouded over and__________.
1) appears
2) makes
3) deals
4) does
5) none of these
Choose the correct answer to fill the given blank
The company's profits _____ last year.
Given below sentence with one blank. Below sentence are given four words among which one word might fill the blank. If none of the words fill the blan...
Directions: The following question has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for each blan...