Question

    A, B and C entered into partnership. A advanced Rs. 900 for 6 months, B Rs. 800 for 8 months and C Rs. 700 for 12 months. If they earn a profit of Rs. 1010, what profit will A get?

    A Rs. 420 Correct Answer Incorrect Answer
    B Rs.320 Correct Answer Incorrect Answer
    C Rs.270 Correct Answer Incorrect Answer
    D Rs.200 Correct Answer Incorrect Answer

    Solution

    A advanced Rs. 900 for 6 months or Rs. 900×6 = Rs. 5400 for 1 months B advanced Rs. 800 for 8 for or Rs. 800 × 8 = Rs. 6400 for 1 month, C advanced Rs. 700 for 12 months or Rs. 700 × 12 = Rs. 8400 for 1 month ratio = 5400 : 6400 : 8400 = 27 : 32 : 42 Sum of the ratio = 27 + 32 + 42 = 101 A's profit = (27/101)* 1010= Rs.270

    Practice Next
    ×
    ×