‘A’ and ‘B’ together can complete a work in 16 days, while ‘B’ and ‘C’ together can complete the work in 12 days. If ‘B’ takes 20 days to complete the work alone then find the time taken by all three together to complete 57.5% of work.

Let the total work = 240 units

Efficiency of (A + B) = 240/16 = 15 units/day

Efficiency of (B + C) = 240/12 = 20 units/day

Efficiency of ‘B’ = 240/20 = 12 units/day

Efficiency of (A + B + C) = (15 + 20 – 12) = 23 units/day

Required time taken = (0.575 × 240)/23 = 6 days

- A and B together can complete a piece of work in 48 days while B and C together can complete the same work in 58 days. All of three together can complete 80% of the whole work in 26.4 days then find the time taken by A and C together to complete the whole work. Note: You have to find approx. value
- Karan, Arjun and Krunal alone can complete a work in 50, 75 and 60 days respectively. All of them started working together but after 9 days from start Karan left the job and after 15 more days Arjun also left the job. So for how many days did Krunal work?
- 28 men and 21 women can complete a work in 16 days. All of them start working together and after working for 12 days the women stopped working. All men alone complete the remaining work in 8 days. How many days will it take for completing the entire work if only 21 women are employed on the job?
- Sushil can type 40 lines in 20 minutes but he leaves 8% margin on each line. In how much time he will type 46 pages with 80 lines on each page in which he leaves 25% more margin than before?
- ‘A’ and ‘B’ together can complete a work in 8 days, while ‘B’ and ‘C’ together can complete the work in 10 days. If ‘B’ takes 5 days to complete the work alone then find the time taken by all three together to complete 57.5% of work.
- N workers can complete a piece of work in 50 days. When 5 more workers joined, then the work got completed in 40 days, then what is the value of N?
- A can do a work in 8 days and B in 12 days. If they work on it together for 2 days then in how many days the remaining work will be completed by B?
- The work done by a man, a woman and a child are in the ratio of 4 :3: 1. There are 15 men, 20 women and 30 children in a factory. Their weekly wages amount to Rs. 1500, which is divided in the ratio of work done by them. What will be the wages of 10 men, 15 women and 25 children for one week?
- A and B together can do a work in 5 days. If A can alone do the same work in 15 days, then in how many days B alone will do the same work?
- A alone work for 6 days then left the work and B alone finishes remaining work in 12 days. If ratio of time taken by A alone to B alone to finish work is 3:2. Find time taken by B alone to do the work.

More Time and work Questions

×

×