A train has to cover a distance of 90 km in 15 hours. If it covers half the journey in 4/5 th of the time, the speed to cover remaining distance in the time left has to be

Total Distance = 90km Total Time = 15 hours 4/5th of the time = 15 × 4/5 = 12 hours Now, remaining distance = 90-45 = 45km Remaining time = 15 – 12 = 3 hours Average speed to cover the distance of 45 km will be 45/3 = 15km/hr.

- A train runs at a speed of 54 km an hour. What is the speed in metres per second?
- How many km per hour does a man walk who passes through a street 1400 m long in 12 minutes?
- Two trains starts at the same time from Spain and France towards each other with a speed of 160km/hr and 190 km/hr. When they meet, the faster train covers 360 km more distance than the other. Find the distance between Spain and France.
- What is the length of the bridge which a man riding 21 km an hour can cross in 3 min.?
- Sheetal rides a bike at an average speed of 40 kmph and reaches her destination in 5 hours. Hemlata covers the same distance in 4 hrs. If Sheetal increases her average speed by 10 kmph and Hemlata increases her average speed by 10 kmph, what would be the difference in their time taken to reach destination?
- A train covers a certain distance at a speed of 72 km/h and the next same distance with a speed of 90 km/h and the next same distance with a speed of 120 km/h. find the average speed?
- A man travels some distance at a speed of 32 km/hr and returns at a speed of 24 km/hr. If the total time taken by him is 2 hrs 20 min, the distance is
- A person has to travel a distance of 30 km. He finds that he has covered 5/6 of the distance in 3 hours and 20 minutes. what is his speed in km/h?
- On Diwali, a child Plants a bomb at a place and starts running at 60 m/s. After 58 seconds the bomb blasted. In how much time the sound of blast will beheard by the child, if the speed of sound is 640 m/s.
- Sumit covered a distance of 1000 km in 5 hours on a bike. How much distance will he cover on a bicycle in 7 hours if he rides the bicycle at 2/5
^{th}of the speed of the bike?

More Time and distance Questions

×

×