Quantity I : Number of days the work is extended beyond normal days. A can do a piece of work in 100 days and B in 60 days. Both of them start working together and 6 days before the scheduled completion, B drops out.

Quantity II : Number of days required to complete the work working 10 hrs daily by 60 women working together. 24 men take 20 days working 12 hrs daily to do a piece of work, if 5 women do as much work as 4 men.

Quantity I: Both can complete the work in 300/8 = 37.5 days Work done in (37.5 – 6) days = 31.5 × 8 = 252 unit Remaining work = 300 – 252 = 48 unit After B drops out remaining part will be completed by A in = 48/3 = 16 days Total time taken = 31.5 + 16 = 47.5 days Actual time taken = 37.5 days Difference = 47.5 – 37.5 = 10 days Quantity II: 5W = 4M 1W = (4/5) M Let the no. of days required to complete the work is D. 10 × 60W × D = 24M × 20 × 12 10 × (60×4)/5 M × D = 24M × 20 × 12 D= 12 days Hence, Quantity I < Quantity II .

×

×