The given equation has been solved on the basis of a certain rule. Find the correct answer for the unsolved equation on that basis.

If P × Q = PQ(P + Q), then (2 × 2) + (4 × 4)

P × Q = PQ(P + Q), Similarly, P x Q = (2 × 2) = 4 x (2 + 2) = 4 x 4 = 16 P x Q = (4 × 4) = 16 x (4 + 4) = 16 x 8 = 128 Hence, required answer = 16 + 128 = 144

- There are five friends, P, Q, R, S and T. P says to Q, “If you give me Rs 300, you will have as many as I have at this moment. If S takes Rs 500 from you, he will have as much money as T has now. P and R together has twice much money as T has. Q and S combined have same amount of money as P and R combined. If together they have Rs 15000, How much money R has?
- The price of sugar having gone down by 20% one can buy 6.4kg more for Rs 512. Find the ratio between the original and the reduced price (per kg)?
- Find the fourth proportional to 2, 3, 6.
- The weights of 4 cartons are 20, 60, 70 and 90 kilograms. Which of the following cannot be the total weight in kilograms of any combination of these cartons and a carton can be used at most once in a combination?
- A plastic toy costs ₹7. A plastic spoon costs ₹5. X spends ₹38 on these plastic items. Find the number of plastic toys he/she purchased?
- The contributions made by A and B are in the ratio of 3:2. If 5% of total profit is donated and A gets 8550 as his share of profit, what is the total profit?
- Anuj's salary is twice the salary of Manoj. Ramnathan's salary is half the salary of Vikram. Manoj's salary is ₹15,000 less than the salary of Ramnathan. If the salary of Anuj is ₹20,000, what is the total salary of all the four persons?
- The Speed of boat in still water is 20 km/hr. It covers (upstream) a distance of 90 km in 12 hours. The speed of the stream is
- The ratio of the present ages of Asha and Lata is 5 : 6. If the difference between their ages is 6 years, then what will be Lata's age will be after 5 years?
- A farmer has some chickens and some cows. Find out the total number of chickens if the total number of heads is 50 and the total number of feet is 160.

More Arithmetic Problem Questions

×

×